Wandelgroep de Eekhof

Wandelen in en rond de Broekstreek

Klik hier voor foto's van de wandelingen en andere activiteiten.


Terug naar overzicht

28-4-2019

Verslag 14e Broekstreker Stertocht

Op de kop af 500 wandelaars vonden afgelopen zondag 28 april de weg naar dorpshuis “de Eekhof” om deel te nemen aan al weer de 14e editie van de Broekstreker Stertocht.

Dit deelnemers aantal overtrof de verwachtingen van de organisatie gezien de weersverwachtingen voor dat weekend. Het feit echter dat er zaterdag veel regen viel deed veel wandelaars besluiten hun weekend wandeling te verschuiven naar de zondag.

De zondag verliep, op een enkele bui na laat in de middag, droog met af en toe zelfs een ontluikend voorjaarszonnetje. De deelnemers kwamen weer uit alle windstreken, hoofdzakelijk uit de drie noordelijke provincies. Maar er liepen ook mensen mee uit bijvoorbeeld Den Helder, die ‘s morgens zeer vroeg uit hun warme bed waren gestapt om te kunnen wandelen in de mooie omgeving van de Broekstreek.

De Stertocht bestaat uit vier lussen van elk 12,5 kilometer die elk met een andere kleur waren aangegeven. Een aantal deelnemers liep alle vier de lussen en kwam zo op een totaal gelopen afstand van vijftig kilometer.

Alle routes worden bepijld zodat voor een ieder de routes makkelijk zijn te volgen. Voor het eerst konden de gebruikte pijlen aan de door de organisatie, in het kader van NL-Doet, zelf vervaardigde routepaaltjes worden bevestigd. Een systeem dat prima voldeed.

Controle vooraf van de route blijft echter nodig omdat ook dit jaar weer enige “grapjassen“ meenden de routepaaltjes te moeten verplaatsen. De wandelgroep kreeg na afloop vele complimenten over de mooie routes en de prima organisatie.
Tevreden keerden de meeste deelnemers huiswaarts.

Het bestuur van “Wandelgroep De Eekhof” wil hierbij een ieder die, in welke vorm dan ook, heeft bijgedragen aan het welslagen van deze dag, heel hartelijk dank zeggen!!!Terug naar overzicht