Wandelgroep de Eekhof

Wandelen in en rond de Broekstreek

Verslag van 104e editie van de Nijmeegse 4-daagse (tekst Henk Wolf)

“Groep Wolf” pakt de draad weer op!
Ekehaar - Na twee jaar van gedwongen afwezigheid reisde de “Groep Wolf” afgelopen week af naar Nijmegen om aan de 104e Nijmeegse Vierdaagse deel te nemen.

De groep bestond deze editie uit vijftien personen, voor het merendeel leden van Wsv Wandelgroep De Eekhof. Dertien van hen trokken ook daadwerkelijk de wandelschoenen aan.

Deze 104e editie werd een memorabele. Voor het eerst in de geschiedenis van de Vierdaagse werd namelijk één wandeldag volledig afgelast. De te verwachten tropische temperaturen van rond de 40 graden Celsius deed de marsleiding besluiten de eerste wandeldag, de dag van Elst, af te gelasten. Zo werd deze Vierdaagse dus eigenlijk een driedaagse. De overgebleven dagen gaf een gevarieerd weerbeeld te zien, van drukkend warm naar regen en tenslotte prima wandelweer.

De leden van “Groep Wolf” waren de twee Vierdaagseloze jaren goed doorgekomen. Door deel te nemen aan de diverse wandeltochten en ook beide jaren de alternatieve versie van de Vierdaagse te lopen, was hun wandelconditie op peil gebleven. Alle dertien wandelaars hebben deze Vierdaagse dan ook zonder problemen volbracht. Twee van hen deden dat zelfs al voor de 22e keer.

Een deel van de groep gaat zich nu weer bezighouden met de organisatie van één van hun eigen wandeltochten, de 14e Herfstwandeling op 9 oktober 2022 vanuit dorpshuis “de Eekhof” te Ekehaar.