Wandelgroep de Eekhof

Wandelen in en rond de Broekstreek

Broekstreker Stertocht.

De 17e Broekstreker stertocht stond gepland op 21 april 2024. Klik hier voor de foto's en hier voor een verslag.

Wandelgroep De Eekhof organiseert ieder voorjaar de Broekstreker Stertocht. Dit is een wandeltocht door de Broekstreek voor wandelaars en nordic-walkers. 

De Broekstreek omvat de dorpen Ekehaar, Amen, Eldersloo, Eleveld en Geelbroek. De Broekstreek is gelegen in de prachtige provincie Drenthe en ligt midden in de vierhoek Assen, Rolde, Grolloo en Hooghalen. 

De stertocht is verdeeld over vier verschillende routes. De routes lopen over verharde en onverharde wegen door de prachtige natuur van het Drentse landschap met beekdalen, heidevelden, weiden, essen, bossen, dorpen, houtwallen, vennen en al het andere waar er onderweg van te genieten valt.

Iedere route heeft een andere kleur en is circa 12,5 km lang. Zodoende kan de wandelaar zelf kiezen om 12,5 km, 25 km, 37,5 km of 50 km te wandelen. Op elke route is ongeveer halverwege een rustplaats met een gratis hapje en/of drankje. Na iedere gelopen route komt u terug in het dorpshuis en ontvangt u desgewenst de volgende route. 

De volgorde van de routes wordt door de organisatie bepaald en dat was dit jaar blauw (Eleveld/Paradijs), geel (Zandverstuiving/Kikkersveen), rood (Dove Wander/Herinneringskamp) en oranje (Westerscheveld/Acht van Amen). Op de gele en rode route bestond de mogelijkheid om deze in te korten tot ongeveer 10 km.

Afstand

Starttijd

50 km ( 4 routes)

7:00

37,5 km (3 routes)

7:00 - 10:00

25 km (2 routes)

7:00 - 12:00

12,5 km

7:00 - 15:00

Vanaf 6.45 uur is inschrijving mogelijk in dorpshuis “De Eekhof”

De kosten voor deelname zijn:

·       € 4,00 voor KWbN-leden

·       € 5,00 voor niet-leden

·       € 3,00 voor kinderen t/m de basisschoolleeftijd.

Aan deze tocht is géén medaille of vaantje als beloning verbonden.


Carpooltool Slinger

Samen rijden met andere deelnemers is veel leuker! KWbN heeft een hele handige tool online gezet, zodat u samen kunt rijden met andere deelnemers. Deel of boek uw rit direct, klaar binnen 2 minuten. Dat is veel gezelliger, beter voor het klimaat en uw portemonnee. De tool is hier benaderbaar.


Wilt u meer informatie over de Broekstreker Stertocht gebruik dan het contact formulier