Wandelgroep de Eekhof

Wandelen in en rond de Broekstreek

Klik hier voor foto's van de wandelingen en andere activiteiten.

 

Nieuws


Terug naar overzicht

29-4-2018

Verslag 13e Broekstreker Stertocht

Op zondag 29 april werd al weer de 13e Sterwandeltocht georganiseerd. Dit jaar met een speciale activiteit erbij door middel van een echte Broekstreekmarkt.

Grote inspirator van deze markt was Cipke Uri die zich ontpopte tot een heuse marktmeester. Deze markt gaf meteen extra reuring en gezelligheid in en om het dorpshuis.

Onze wandelaars waren ook al vroeg wakker, de eerste deelnemer stond om 6.00 uur ’s ochtends voor de deur om zich voor te bereiden op 50 km wandelplezier.
Starten kon vanaf 7.00 uur en er stonden dan ook al zo’n 70 mensen klaar voor vertrek.

De dag begon droog, maar de voorspellingen waren niet zo gunstig. Wij hoopten nog dat de regen ons voorbij zou gaan, maar helaas rond 11.30 uur begon het dan toch echt. Het aantal wandelaars is blijven steken op 301 deelnemers, wat dan weliswaar minder is dan vorig jaar, maar wat ons zeer tevreden stemt. Een aantal mensen zijn na 1 of 2 rondes van 12,5 km gestopt , maar er waren ook velen die, ondanks de regen, rustig door wandelden. Petje af !!

Ook voor onze vrijwilligers op de rustposten werd het met het uur kouder, maar ook zij volbrachten hun taak met verve. Graag willen we alle vrijwilligers, waarvan sommige ook al om 6.00 uur paraat stonden, heel hartelijk bedanken dat zij ons weer zo goed hebben geholpen bij deze 13e Sterwandeltocht.Terug naar overzicht