Nieuws van leden

Frederiek Dilling en de Mount Ventoux

Beste supporters/sponsoren

Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover, de wandeling naar de top van de Mont Ventoux.
Maandag 2 september aangekomen op het bungalowpark in Aubignan waar we de rest van de week zouden verblijven. Op dinsdag een aantal kilometers via een andere route in de richting van de top gelopen. We ontdekten dat de temperatuur van  ruim 30 graden en de stijging vrij pittig waren en dus de verwachte duur maar naar boven bijgesteld.
Geconcludeerd dat we maar moesten proberen om voor donker binnen te zijn en we dan misschien nog wel konden meehelpen met het opruimen van de finish.
In de nacht van woensdag op donderdag onrustig geslapen en de berg in gedachten al 3 keer beklommen.
Donderdagmorgen rond half 8 bij de start aangekomen. De meeste lopers bleken evenveel spanning te hebben als wij en met het zicht op de top van de berg waren we overtuigd van een zware dag. Om 8 uur was er het welkomstwoord van de voorzitter van de stichting Grootverzettegenkanker met aansluitend 1 minuut stilte voor de slachtoffers van deze vreselijke ziekte; een bijzonder emotioneel moment.
Daarna op pad voor de 22 zware kilometers waar in de eerste 3 kilometers het stijgingspercentage zo’n 4 tot 5 procent was, liep het daarna op tot gemiddeld 8 à 10 procent. Op zich was het beter te doen dan bij de trainingen; belangrijk is dat je in je eigen tempo loopt. Vanaf de eerste verzorgingspost op 5 kilometer zijn we met z’n vieren naar boven gelopen; Frederiek, vriendin Geertje, vriend Gerwin en Ginus. Henk liep sneller en was een uur voor ons boven.
Voorbij de 16 kilometer zijn er nauwelijks nog bomen en heeft de zon vrij spel, maar het ging nog steeds goed. Opmerkingen van supporters langs de kant (Die hebben net nog cabaret gehad onderweg).
Echter op zo'n 3 kilometer van de finish kwam de man met de hamer ongenadig hard langs en werd lopen steeds moeilijker; een fles Aquarius, een koekje en supporters die je naar boven schreeuwen doen wonderen op zo'n moment: het motto ‘opgeven is geen optie’ en met het doel voor ogen gaven weer voldoende energie.
Op de laatste kilometer werden we begeleid door supporters en plaatsgenoten die de volgende dag nog moesten fietsen en was al na 5 uur lopen de top bereikt. Het zien van vrienden en bekenden en de vermoeidheid maakten veel emoties los.
Al met al een geweldige belevenis die ik niet had willen missen. Nogmaals namens ons allen (volledige Team Rolde) hartelijk dank voor jullie steun en support.
Op de site www.grootverzettegenkanker.nl kun je foto’s en informatie vinden van het evenement.

Vriendelijke groet,
Henk, Geertje, Ginus, Frederiek en alle overige deelnemers van Team Rolde aan de editie
Mont Ventoux Grootverzettegenkanker 2013.