Landelijke primeur wsv Wandelgroep de Eekhof
Woensdag 21 september 2011 was het een feestelijke dag voor onze wandelgroep.
Ons nieuwste lid, Cora Kuiper uit Eext, bleek landelijk het 40.000ste lid te zijn van de KNBLO-NL. Een hoogtepunt waar woensdag feestelijk bij werd stil gestaan.Nadat Cora met veel plezier had deelgenomen aan onze Broekstreker Stertocht en als lid van de “groep Wolf”ook de Nijmeegse Vierdaagse tot een goed einde wist te brengen besloot zij lid te worden van onze wandelgroep. Groot was de verrassing toen bleek dat zij daarmee tevens het 40.000ste lid van KNBLO-NL werd. Dit feit wilde de landelijke wandelsportbond niet ongemerkt voorbij laten gaan, vandaar dat Cora afgelopen woensdag in het zonnetje werd gezet.
Nadat door Arno van Gemert, marketingmedewerker van KNBLO-NL, kort werd stil gestaan bij deze heugelijke gebeurtenis werd Cora door noordelijk bestuurder Wim Overink verblijd met enkele cadeaus. Zo ontving zij een volledig verzorgd weekend bij Golden Tulip Hotel Val Monte in Berg en Dal en wandelschoenen en -kleding van KNBLO-NL sponsor Hi-Tec. Van het regiobestuur Drenthe en van wandelgroep de Eekhof ontving zij tevens twee mooie boeketten.
Wandelgroep de Eekhof werd zelf ook verblijd met een waardebon als dank voor het aanbrengen van het 40.000ste KNBLO-NL lid.Met het bereiken van de mijlpaal van 40.00 leden vóór 31 december 2011 heeft KNBLO-NL een tweede ster bij NOC*NSF verdiend.
KNBLO-NL voldeed al eerder aan bijna alle criteria voor het ontvangen van een tweede ster. Nu zij de grens van 40.000 leden gepasseerd is, voldoet de wandelsportorganisatie ook aan de laatste door NOC*NSF gestelde voorwaarde. De omschrijving van een tweesterren bond luidt:’Bonden met twee sterren zijn de motor van de sport. Zij hebben voldoende omvang en ontwikkelingsniveau waardoor zij in staat zijn om functiedifferentiatie en –specificatie toe te passen. Hierdoor kunnen zij substantieel bijdragen aan de ambities van de Sportagenda’. Andere tweesterren bonden zijn onder andere de KNWU en de NKBV. Binnen NOC*NSF worden bonden geclassificeerd van één tot drie sterrenbond, waarbij de beide wandelsportbonden tot op heden één ster en bijvoorbeeld de KNHB en KNVB over drie sterren beschikken.


Zie website KNBLO

Foto's
(Kies ''Diavoorstelling'')