10e Herfstwandeling zondag 15-10-2017
De tiende herfstwandeling is door Wandelgroep de Eekhof afgelopen zondag 15 oktober 2017 georganiseerd. Net als vorig jaar konden de deelnemers onder een stralend blauwe hemel de nieuw uitgezette routes wandelen. En dat waren 500 wandelaars!!! Nog nooit hebben zoveel wandelaars deelgenomen aan onze tochten. Deze keer konden de deelnemers genieten van de zeer afwisselende routes richting Amen, Vredenheim en Grolloo. En wederom waren paadjes in de routes opgenomen, die zelfs bij de bewoners uit de regio niet op het netvlies stonden. Bij de familie Steenblik mocht ieder een kijkje nemen in de stal en konden zo de werking van de 3 melkrobots bekijken. Ook de rustplaats bij B&B Kalverhemsheugt was zeer geslaagd. En na afloop konden de deelnemers genieten van snert, die zelfs bij een buitentemperatuur van 20 graden prima smaakte. Het plein van het dorpshuis was intussen door Cipke omgetoverd in een sfeervolle omgeving waar de “dorstmachine” volop in actie was om de appels tot sap te persen. Vele flessen appelsap zijn aan de man of vrouw gebracht.
De organisatie bedankt Suichies Mechanisatie en Techniko voor het beschikbaar stellen van hun terrein, zodat vele deelnemers daar hun auto’s veilig konden parkeren. Tevens bedanken we alle vrijwilligers, die ons hielpen bij de inschrijving en uitdelen routes, het parkeren, bemanning van de rustposten, het uitzetten van de routes, de appelsap bereiding, enzovoorts. Zonder al deze hulp kan het bestuur deze activiteit niet organiseren.

Deze wandeltocht heeft onze voorzitter Henk Wolf geïnspireerd om onderstaand uitgebreid verslag van de 10e editie op te stellen: verslag

Foto's

Henk Meijeringh

Verslagen en foto’s van deelnemers

Foto’s van deelnemer Jan Albers

Frederiek Dilling maakte deze 3 mooie foto’s:
Amerbos
Acht van Amen 1
Acht van Amen 2

Verder staan er weer prachtige foto’s op de site van deze deelnemers:
Bleus Brothers

Kijk maar eens op de website www.2wild.nl